Zelo dobra ponudba

Posted on september 16th, 2014 in Razno by pleskarstvo

Vsak od nas ima najljubšo trgovino, spletni portal, turistično agencijo, frizerja, ponudbaavtomobilsko znamko in podobno, skupna točka vsega tega pa je ponudba, ki se nam zdi boljša od drugih ponudnikov v teh panogah. Verjetno pa se nikoli niste poglobili v razmišljanje kaj dejansko je ponudba, razen če ste bili, ste ali pa še boste študent ekonomije.

Ponudba je eden najpomembnejših dejavnikov na trgu, kjer lahko skupaj s povpraševanjem tvori tržno ravnotežje. V tržnem ravnotežju v primeru popolne konkurence pa lahko vidimo, kolikšna je ponudba in kolikšno je povpraševanje pri določeni ceni, ki se nahaja v točki, kjer se ponudba in povpraševanje v obliki premic ali krivulj sekata.

Na žalost pa v realnem svetu popolne konkurence ni in se moremo spopadati še z drugimi dejavniki, ki poleg cene vplivajo na ponudbo. Tako na primer ponudba turističnih agencij ni odvisna le od stroškov, ki jih imajo z organizacijo potovanja, ampak tudi od vremenskih razmer, stopnje rasti cen, različnih zapletov pri organizaciji in podobno.

Po drugi strani pa je dandanes ponudba prilagojena za vsak žep, zato lahko vsak najde nekaj zase glede na svoj ekonomski položaj v družbi.

 
Komentarji so onemogočeni.

Does Proactive Really Work Neutrogena Skin Id Home Remedies For Acne

top cb review best product review Clickbank Product Reviews Best CB Review User Reviews of Digital Products Ishbv.com | Product Reviews Easy Tips